Rätt behandling för just dig

Vi erbjuder en rad olika behandlingar och produkter för friskvård och välmående.

Alla våra behandlingar ökar välmåendet och förebygger besvär. Vi hjälper dig med problem som onda axlar, trötta ryggar, musarm, huvudvärk, smärtande fötter mm. Våra erfarna terapeuter hjälper dig med rätt behandling.

Är det först gången du besöker oss eller är du osäker på vilken behandling du ska boka rekommenderar vi att du bokar vår Förstagångsbehandling med inledande samtal och undersökning för att ställa diagnos och fastställa behandlingsform.

Vi vill att ni bokar behandlingen i ert eget namn!

Boka behandling i Säter

Heli Sporthälsa Boka Tid

Boka behandling i Falun

Heli Sporthälsa Boka Tid

Klassisk massage

Massage frigör dina muskler från spänningar och värk och förebygger stress och belastningsskador. Behandlingen ökar det allmänna välbefinnandet eftersom beröringen frigör hormonet oxytocin.

Massageterapeutisk behandling

En massageterapeutisk behandling är individuellt anpassad och innefattar olika behandlingsmetoder och tekniker vars gemensamma syfte är att lösa upp och motverka muskelspänningar. Behandlingen kan antingen förebygga besvär eller behandla direkta problem som ex. onda axlar, nackspärr, ryggskott, trötta ryggar, ledbesvär, tennisarmbågar och huvudvärk.

Massage

Idrottskadebehandling

Idrottsskademassage är en kombination av laser, tejpning, stretchtips, rehabövningar och akupunktur beroende på behov och skadans art. Idrottsmassage är också en förebyggande behandling som anpassas efter aktuell idrotts belastning och påfrestning på kroppen.

HeLi Sporthälsa massage

Rehabtape

Rehabtape (även kallat Kinesiotejp) lindrar smärta och påskyndar kroppens egen läkning när blodcirkulationen ökar och slaggprodukter transporteras bort.

Rehabtape kan användas av de flesta för snabbare rehabilitering vid t ex smärta, stukningar, idrottsskador, ryggproblem, muskelspänningar, ischias, huvudvärk, migrän, karpaltunnelsyndrom, lymfödem, menstruationsproblem och graviditetsrelaterade smärttillstånd. Efter den första positiva effekten får man en fortsatt förbättrad läkning de närmaste fem dygnen.

Vi anordnar även kurser i Rehabtape.

Fotbehandling

Zonterapi

Kroppen representeras i så kallade mikrosystem (kroppens organ och kroppsdelar representerade på en liten hud yta.) på tex. fötterna , händerna och öronen.

Genom att trycka på olika punkter, även kallade zoner på under/översidan av fötterna och även på underbenen startar man igång en reflex från den zonen till olika områden av kroppen. Ett sätt att återskapa balans i kroppen, och att få igång cirkulationen.

Vår kropp är fantastisk på att läka sig själv om vi bara ger den rätt möjlighet till det. Zonterapi är en mycket avslappnande behandlingsform. Vid beröring utsöndras hormonet oxytocin som bla. är lugnande, minskar stress och ökar närings upptaget i kroppen.

HeLi Sporthälsa zonterapi

Akupunktur enligt TCM

TCM Traditionell Kinesisk medicin.

Det ingår pulstagning och tung diagnostik innan behandlingen startar. Vi letar efter obalanser och försöker återskapa balans i kroppen. I behandlingen används sterila nålar och värme behandling med moxa.

Öronakupunktur

Öronakupunktur är en enkel och effektiv form av akupunktur. Den har använts i Kina sedan tusentals år tillbaks, och ger i dag goda resultat både inom svensk och internationell sjukvård. Framförallt NADA-metoden som används vid all form av beroende: mat, alkohol, droger , tobak m.m. Man kan effektivt behandla andra tillstånd såsom olika typer av smärta, spänningar, nedstämdhet, trötthet, oro, sömnsvårigheter, allergier, eksem, PMS och klimakteriebesvär.

Vi har oerhört många nervtrådar och akupunkturpunkter i örat. Varje akupunkturpunkt motsvarar ett organ eller ett område på kroppen. Eftersom örat är så känsligt är man väldigt mottaglig för behandling på dessa punkter.

Heli Sporthälsa akupunktur

Revolving

Revolving är en massagemetod där man tänjer på fascian (muskelhinnan) som omsluter kroppens muskelgrupper och kan ha förkortats på grund av felställningar eller operationsärr. Massagen utförs med mycket tryck och långa, långsamma rörelser där fascians elasticitet bestämmer hastigheten.

Revolvingbehandling ökar muskelhinnornas flexibilitet och tillåter därmed musklerna att arbeta till sin fulla potential. Det ger snabbare behandlingsresultat och kortare rehabiliteringstid.

HeLi Sporthälsa Fibromyalgi

Regndroppsmassage

Regndroppsmassage är en mjuk, varsam behandling som ändå är mycket effektiv för flera olika problem genom kraften i terapeutiskteteriska oljor dvs. läkande örter och växter.

Regndroppsteknik/massage är en kombination av lätt beröring och massage med kraften i eteriska oljor av allra högsta terapeutiska kvalitet. Dessa oljor läggs på kroppens reflexpunkter, både på ryggen och under fotsulorna. De masseras sedan in på ryggen, därefter får du en värmeinpackning.

Medicinsk fibromassage

En mycket mild massagemetod för att hjälpa personer som lider av fibromyalgi, kronisk smärta, stress och utbrändhet. För att komma djupare ner i avslappningen används värme och en speciell avslappningsmusik i hörlurar. Under behandlingen vilar du 5-10 minuter för att tillgodogöra dig den fulla effekten av cirkulation, värme och musik. I Fibromassagen används en speciell Fibro-gel och Fibro-olja. Tanken är att tillföra nyttiga fettsyror och att samtidigt undvika kemisk belastning pga den nedsatt avgiftningskapaciteten vid fibromyalgi.

Läs mer på  www.fibromassage.se 

Heli Sporthälsa massage

Lymfmassage

Stimulerar lymfsystemet att öka transporten av överskottsvätska och slaggprodukter. Lymfmassagen riktar sig till dig som har svullnader i kroppen, värk, yrsel, sendrag/kramp i benen, svårt att minska i vikt, stress m.m. Den stärker också upp immunförsvaret. Lymfmassage ger bra flöde, starka och smidiga muskler och en frisk kropp.

Du får med ett schema på egenvårdsprogrammet och vi  hjälper dig att förstå och tolka det. Tips på olika teer och drycker som stimulerar ditt lymfsystem. Behandlingen är mjuk och skonsam och den sker på en infraröd värme madrass efter behandlingen bjuder vi på en kopp lymfte.

Vi erbjuder även lymfyoga på vår anläggning.

LPG Endermologie

LPG är en unik patenterad massagemetod, där en motoriserade rulle och en flap arbetar ihop med ett undertryck och skapar en våg som viker upp och slätar ut huden. Metoden bygger på samma grundprincip som bindvävsmassage, koppingmassage och lymfdränage. Massagen utförs med hjälp av en maskin som med en vakuumsug masserar hela kroppen och ansiktet. Samtliga behandlingar är mycket avslappnande och helt smärtfria. Varje kropps och ansikts behandling tar ca 40 min.LPG Endermologie har använts innom skönhet, sport/fitness och fysioterapi/medicin i över 30 år. Vi arbetar med LPG Alliance som är den senaste och effektivaste modellen av LPGs maskiner.

Behandlingsresultat:

-Stramar upp huden
-Reducerar fina linjer och rynkor
-Förstärker hudens naturliga stöd
-Motverkar påsig, trött och glåmig hud
-Förbättrar blodcirkulation och lymfdränage
-Ökar och stimulerar kollagen och elastin
-Tar bort döda hudceller
-Ger en smidigare och fastare hud
-Ger ungdomligare lyster
-Slätar ut och stramar upp dekolletage
-Reducerar ärr
-Reducerar dubbelhaka och svullnad
-Reducerar celluliter

Heli Sporthälsa AB. Järnvägsgatan 24, Säter. E-post: helisporthalsa@gmail.com. Telefon: 070-408 43 30